31. 10. 2015

Snové pěšinky okolo Slap aneb Trail Maniacs

Propagace
Na letošní EPO TrailManiacs jsem se těšil už od loňského nultého ročníku.
Loni jsem byl unešen a v mém soukromém hlasování to byl nejlepší závod loňského roku.
Snažil jsem se závod propagovat v rámci iTB a podařilo se mi zblbnout další tři členy. Dva nakonec zmoudřeli a tak jsme do Cholína letos vyrazili jen já a Martin - Veverka Pražská.
Pravda, mimo moji náborovou akci se přihlásila i Nikie, takže za iTB jsme nakonec byli tři

Není Retro jako RETRO


Ubytování a stravování bylo z kategorie retro, ovšem je nutné uvést, že není retro jako retro. Zatímco na akci ŠUTR na Šumavě jsem zažil retro ve stylu 80. let minulého století a to včetně kvality ubytování a obsluhy, ale za dnešní peníze, tak zde na Cholíně v Hořovické chatě to bylo retro v reáliích ale i v ceně, naproti tomu kvalita obsluhy byla výrazně nadstandardní. Jsou to drobnosti, ale když je na obou stranách naladěná dobrá atmosféra, tak nikomu nevadí, že jsou pokoje malé a pro čtyři lidi, že na pokoji neteče teplá voda, že na chodbě jsou jen dva záchody. Naopak o to více si vychutnáte čistou postel, milou a ochotnou obsluhu, skvělé jídlo a samozřejmě pivo v množství přiměřeném.




Závod
Na startu nám planety přejí. Startujeme ještě za tmy na obloze krásně svítí konjunkce Venuše, Jupiteru a Marsu. Je jasno, dneska bude pěkný den.

Dopoledne se drží mlha v údolí, o to krásnější jsou výhledy z rozhledny Veselý vrch a z Drtinovy rozhledny.
Z rozhledny Veselý vrch


Z Drtinovy rozhledny


Odpoledne už je naprosto luxusní slunce to pere a můžeme si užívat krasy podzimních barev.


Cíl už je blízko


Trasa je přepychová, všechno v lese po pěšinkách, těžký a technický terén, spousta kořenů, kamení, děr, občas potok, jeden brod a spousta kopců. Značení je podle mne luxusní, organizátoři i během akce doznačují trať, když občas někde to značení záhadně v noci zmizelo. Ne že bych nebloudil, zběhl jsem si asi 1km kufr, ale to byla moje pitomost, to je tak, když člověk žvaní a nesleduje trať.
Na trase letos byla i naučná stezka na Albertových skalách - jedním slovem nářez. Nádhera ty výhledy, nádhera ty tisy, nádhera ty schody, nádhera ty kameny ... až mne z toho začaly brát křeče do lýtek. To se mi ještě nestalo, nejsem na to vybaven, ale naštěstí mne zachránil Jakub Grygar, když mi dal svoje magnésium. Moc děkuji, opravdu to zafungovalo.

Občerstvovačky byly luxusní, bylo na nich vše, co by člověk mohl potřebovat - banány, pomeranče, sýr, salám, pečivo, sůl, tatranky, čokoláda, joňták, kola, voda, a dokonce i pivo!!!
foto TrailManiacs

Organizace a organizátoři byli vynikající a zaslouží si 1*.




Po doběhu pivo, pivo, sprcha, večeře, pivo, vyhlášení, pivo a spát.

Chtěl jsem to mít pod 8 hodin, ale díky kufru z toho nakonec bylo 8:00:13 a 28. místo z 69 lidí co dokončili v limitu. Martin VP strašil s 10 hodinami, ale běžel jako vítr a v cíli byl kousek za mnou (40 min) na 37. místě.

Musím také pochválit Nikie, byla totálně semletá, ale bojovala jako lev a přes všechny negativa to dala a urvala to na morál. Klobouk dolů, takovou hlavu bych také potřeboval.






Když je akce povedená je to super, když se k tomu ještě přidá rozměr přátelství tak je to bomba. Bylo strašně moc prima, že jsem se něco tak pěkného mohl užít s velkým kamarádem VP a že jsme oba na to měli podobný náhled.
ráno se loučíme s Hořovickou chatou a odjíždíme




web závodu
report na Svět Běhu
report  Zhaly
report klacky.cz

foto já a FaceBook trailmaniacs.cz

13 komentářů:

  1. Ani nevis, jak mi bylo lito, ze jsem to nemohl bezet s vami.. Ovsem vikendu je malo, narozen kolem hodne.. bylo treba se drzet doma.. ale na pristi rok to vypada jednoznacne jako akce s vysokou prioritou.
    Nadherny fotky!! Nastavil jsi latku vysoko.. abychom priste rikali konjunkce planet.. To je vyzva!:)
    Tesim se na setkani a spolecny beh (a pivo). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzo, já tomu přeci rozumím, s víkendama jsem na tom stejně. Meýslím, že na běhu z kopce si to všechno vynahradíš, ale neboj brod neplánuji. Moc se těším.

      Vymazat
  2. Náhodou jsem objevil tvůj blog, výborné čtení, díky! (To Dánsko mne dostalo, hned jsem si jej zapsal do termínovky mých "wish to run" závodů!) A těším se zase někdy na viděnou, s magnéziem nebo u piva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kubo, ještě jednou moc dík, jsem rád že se ti to blog líbí, Dánsko opravdu mohu doporučit. Je to trochu něco jiného, ale má to také něco do sebe. Ale ty máš ještě před sebou dlouhou běžeckou kariéru, takže takových věcí si ještě vrchovatě užiješ. Rád se s tebou zase někde potkám.

      Vymazat
  3. Krásný: reportáž, závod i fotky, mrzelo mě to, ale nedalo se nic dělat, nedal bych to. Po Dánsku jsem pořád ještě unavenej, dorazila mě taky ještě Stromovka, dávám se prostě dohromady a odpočívám na další vylomeniny ... Ale myslel jsem na vás a taky na ten brod přes řeku, to mi hlava nebere :-) tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že by jsi to v pohodě dal, ale rozumím důvodům, takže pohoda. Navíc pro tebe rozeného asfalťáka by to byl výborný vstup do světa trailu :) Vždyť, vždy je nejlepší začínat na nejtěžší trati :) A potom, ty už ty terény beztak běháš jako vítr viz Šutr.

      Vymazat
    2. Však jsme si taky říkali co by milovník pevných povrchů TB řekl na toto. K tomu brodu jsem myslím přistoupil (spolu ještě s prý jedním běžcem z těch skoro 200) velmi obezřetně. V klidu si sundal boty i fusekle a na druhé straně pak SUCHÉ vyhřáté botky zase nandal na zmrzlý nohy - slast nepopsatelná.

      Vymazat
  4. Já věděl, že to bude povedená akce, ale dal jsem přednost plánované BLK o týden později - bohužel jsem netušil, že ani to nevyjde a budu sedět doma :(
    Reprezentovali jste skvěle, gratuluji!
    Retro v tomto podání si příště nenechám ujít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super Karle, to rád slyším, tobě se to bude určitě líbit. Těším se na příští rok, třeba dáme oboje i Maniaky i BLK. To je totiž výzva! O BLK jsem také slyšel samé pěkné vyprávění. Tzn. uvidíme jak bude vypadat rodinný kalendář za rok. Budu rád, když se do té doby někde potkáme.

      Vymazat
  5. joj teď koukám, že jsem umístil stejnou fotku... už aby odtajnili maniaci ty letošní. Krásně jsi to sepsal, přístup k dokumentaci artefaktů takřka vědecký už chybí jen měřítko :) Díky za skvělý servis měl jsem to opravdu velmi instantní. No a oba už víme o čem budeme psát příště!

    OdpovědětVymazat
  6. Sakrys, krasne zapisky, panove, to se snad budu muset par slovy pridat! I kdyz na tech 63km je ten zazitek samozrejme mnohem intenzivnejsi! Jeste ted po tydnu a neco domazavam odrene casti tela, ale jakmile domazu, sepisu! Byli jste uzasni a moc rada jsem vas zas videla!!! (btw. Tomovi timto diky za zachranu v podobe suche mikiny, i kdyz ty mokre kalhoty me v tu chvili trapily skoro vic :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě napiš! protože ty máš vždy zajímavý úhel pohledu. moc rád jsem tě viděl a přeji ať se dobře hojíš, já naštěstí vyvázl jen s malým puchýřem na patě od ponožky, co se shrnula.

      Vymazat