28. 9. 2015

MilesovKa(p)

Už dlouho jsem měl tento závod v hledáčku, letos navíc konstelace vyšla naprosto skvěle, rodina mě propustila, počasí se vydařilo a potkal jsem soustu přátel. Tento závod pořádá na svatého Václava sportovní oddíl Spona Teplice. Letos  byl už 11. ročník. Běží se z Teplic na Milešovku, trať má být 17,5km ale Garmin mě naměřil o kilák méně. Kus je po silnici, kus terénem a teď pozor, skoro pořád je to do kopce. :) Cesta je ale naprosto luxusní, ty výhledy se neomrzí.

okolí startu v Teplicích

na startu

už je vidět kam běžíme

já v tom vidím ňadra

výhledy z Milešovky v cíli

Sportovní výkon jsem nepodal nejlepší, předběhli mě skoro všichni, v závěrečném výstupu na Milešovku mě  dokoce Jana Š. chůzí předešla a přestože na občerstvení pod kopcem jsme byli spolu, nahoře byla o víc jak o minutu  dřív. Budu muset potrénovat chůzi do kopce.


Skončil jsem 93. z 231 závodníků, ale v tom byli i turisti co startovali ráno v 9:00, vrchařskou prémii závěrečného kopce jsem zvládl dokonce v 108. čase. Celé mi to trvalo 1:44:21 (vteřinka chyběla k dokonalosti).

Organizace závodu byla na výbornou, v ceně startovného byly dvě občerstvení na trati a třetí v cíli, tam jsme navíc dostali i bagetu a poukaz na kofolu.

Zpátky k autu jsem běžel, kochal jsem se krajinou a zvolna vyklusával a i když to bylo skoro pořád z kopce, tak mi to trvalo o osm minut víc, než nahoru do kopce. V hlavě mě vrtá hříšná myšlenka na další ročník, běžet zpátky domů (+78km, Milešovka, Vratislav, Třebenice, Hazenburk, Libochovice, Mšené - lázně, Radešín, Kmetiněves, Černuc, Velvary, Kralupy nad Vltavou, Dolánky, Klecánky, Bohnice a jsem doma)

no uvidíme :)

8 komentářů:

  1. moc pěkný! příští ročník - běžet zpátky domů - to je přeci kousek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to sice trochu větší kousek, ale pořád to kousek je. :) pozitivní je, že než doběhnu domů, tak poběžím okolo Bohnic, takže se mohu rozmyslet, kde přespím. Když jim povím odkud běžím, určitě by mě přijali. :)

      Vymazat
  2. Bezvadný! Já vím, že Ty máš tyhle vlastivědný závodní záležitosti hrozně rád :-) Ten nápad zpátky není moc kompatibilní s Tvým vynálezem "Doběh na start" ... anebo, že bys dal za rok obojí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na dvojsměrku to nevidím :) ale "na start" a "domů" to mi přijde podobné. Popřípadě si to můžeme dát jako trochu delší noční běh Teplice - Praha, teď v zimě budou stejně noci dlouhé :)

      Vymazat
  3. Z Milešovky domů, pěkný, něco Ti předepíšu, stačí říct. Akce ale zajímavá počet lidí ještě v limitu, vůbec takový běh Českým středohořím by taky stál za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, běžet domů je úlet, já vím, ale bylo by to moc pěkné. Ono Olafovo "Loučení" je ten správný výběr toho nejlepšího z Českého středohoří. Třeba tě na něco takového příští rok ukecám.

      Vymazat
  4. Moc hezky a vylozene propagacni. Tomasi jsi notoricky znamy se svym pristupem pokud mozno dobehnout na start a od cile..:)
    Mne se to moc libi.. Z te Mylesovky je to sice drobet z ruky, ale ... je to velke pokuseni!
    Pristim rocnikum.. ZDAR! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, propagační to možná je, ale je to taky pěkně rychlé a do kopce - takže něco pro tebe, tam by jsi mohl zazářit i s bednou.

      Vymazat