15. 6. 2016

EPO Harrachov 2016

Jsou závody, které se jen těžko popisují protože jsou tak krásné, že ten slovní popis nemůže zachytit tu atmosféru a tu krásu. EPO TrailManiacs Harrachov 2016 takovým závodem rozhodně byl. Vydařilo se snad úplně všechno.
profil trati

Byl jsem naprosto nadšen, počasí vyšlo a teplota byla tak akorát, slunce bylo schované, takže nás nepálilo a mraky byly vysoko, takže výhledy nekazily. Navíc jsem tam byl s kamarády s Veverkou Sudetským a s Janou. Společně jsme reprezentovali iThikBeer slovem i činem.
na startu

Ten závod musím moc pochválit a každému, kdo má rád běhání v přírodě ho moc doporučuji. Stojí opravdu za to. Pro mne je to určitě nejhezčí závod letošní sezóny a možná i vůbec.
panoramata

sjezdovky

Trasa
- dokonale zvolená
- v zásadě hodně běhatelná
- ani krátká, ani dlouhá, tak akorát
- ten správný mix silnice, cest, chodníků, pěšin a luk
- byly tam úseky, které byly hodně technické, vyžadující pozornost celého člověka, úseky s velkými kameny, přelézáním, velkými schody, úzké, kluzké atp.
- byly tam úseky, které byly na pozornost, kde každý krok bylo potřeba hlídat, většinou ty dlouhé kamenné chodníky vydlážděné velkými plochými kameny
- byly tam úseky, kde měl člověk pocit, že se ztratil, všude okolo jen hustý les, úzká pěšina, říkal jsem si, že to snad ani nemůže být turistická trasa a přeci byla
- byly tam úseky, kde jsme se doslova brodili borůvčím, které nám sahalo až ke kolenům a občas, když se pěšina zařízla, tak sahalo i do půli stehen
- byly tam úseky s dřevěnými chodníčky
- byly tam úseky s širokou cestou, kde se dalo vypnout a běžet
- byly tam úseky, kde se mohl člověk kochat výhledem a volat "to jsou panoramata"
- byly tam potůčky i říčky, bláto i prach
- byly tam kopce i rovinky
- trasa byla výborně značená, zabloudit opravdu nešlo
pěšinky

chodníčky
Občerstvení
- bohaté co do výběru i do množství
- klasika jako banán, sůl, pomeranče, sušenky, čokoláda
- pro znalce chleba se sádlem, tvrdý salám, tvrdý sýr
- voda, joňták, kola, pivo alko i nealko
- příjemná a ochotná obsluha
dřevěné chodníčky




Organizace
- profesionální, kluci z EPO(a) už to opravdu umí a vše fungovalo jak má.
- velikost akce je tak akorát, přesně můj vkus, přihlášených bylo cca 110 lidí, vyběhlo okolo 90 lidí 
- super servis v cíli (po doběhu pivo do ruky přímo od jednoho z hlavních organizátorů – to mě dostalo)
- všechno okolo, sponzoři, záchody, občerstvení, vše co tam mělo být, tam bylo, nic nechybělo, nic nepřebývalo
- start na jiném místě než je cíl, převoz zajistěn organizátory (mezi námi super nápad)
Jana trhá asfalt

Pavel VS

Průběh
- pohoda, příroda a dobří lidé, to je kombinace, která dává duši klid
- užil jsem si to ( a přitom jsem se neflákal, tričko jsem propotil nejméně 3x, nohy bolely, křeče posílaly poslíčky, jako že budou, ale nebyly, střeva se zklidnila až za 24hodin)
- jak by řekl H12, tak minimálně 3 místa jsem pro...l (při závodě jsem konal potřebu poprvé a ještě tu rychlost doprovodných úkonů nemám natrénovanou)
- ve městě běhám se sluchátkama, ale v přírodě všem doporučuji běhat bez nich, je to "nový" rozměr běhu, navíc v takovéto závodě to je i nutnost, to takhle chvíli za někým běžím na úzké pěšince, nejdříve mu vyprávím, jak se mi ten závod líbí, jak má dobrý styl, pak se ho ptám jak se mu běží, pak ho prosím o uvolnění trasy a furt nic .. jen můj monolog ... když ho pak předběhnu na širším místě, tak zjistím, že o mě vůbec nevěděl, protože byl zašpuntovaný. (variantu, že by byl tak neochotný a natruc mým kecům neuhnul vylučuji, zase tolik přece nežvaním)
- Trochu delší chvíli jsem běžel s Claudií (doběla jako 2. žena), dali jsme řeč a hned jsem se dozvěděl spoustu zajímavostí o diverzitě bakteriálního života v alpských horských jezírkách. To prostě miluji, univerzita života v praxi.
- zdravení, jak někteří turisté zdraví, odpovídají na pozdrav a jiní ne, to je také zajímavé. Někteří se na vás usmějí jako první, někteří úsměv oplatí a jiní se mračí ať se děje co se děje.
- užíval jsem si odpovědi na otázky "prosím Vás co je to za závod?", vždy jsem hrdě říkal "to je mistrovství ČR" krásně to znělo :) a mělo to ten správný efekt :)
nízké borůvčí



Výsledky
byl jsem těsně pod sedm hodin (6:58) na 27. místě, za mne velká spokojenost (odhadoval jsem to na 8 hodin)
krásy trasy

super značení

přišel fandit i sponzor "ňam, ňam Bobík"

 Fotky jsem si půjčil od organizátorů a ze stránek FB, děkuji.

10 komentářů:

  1. Pekne, Tomasi, tohle by si lide z EPO mohli vytisknout na naborovy letak pro zavod v pristim roce :) Na mne to tedy zafungovalo, uz to mam zapsane v terminovce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kubo, opravdu velká škoda, že jsi nemohl být. To by se ti opravdu moc líbilo. Slapy byly skvělé, Harrachov byl úžasný. Navíc ten úsek v Polsku jsem z poloviny neznal a určitě to byla jedna z perel závodu. Těším se, že si v létě nějaké ty kopečky užijeme. Ať se daří
      Mm

      Vymazat
  2. Taky jsi me uplne namlsal:).. Prochazel jsem to nahoru dolu, fotky, popisky.. Budu nad tim vazne premyslet.. pristi rok? Je to takova varianta:)..
    Otevrene, vzdycky mam smisene pocity, kdyz jsem na zavodech jinde a kamaradi pisou o mistnich "lahudkach":).. Ale verim, ze neni vsem dnum konec! Davam si poznamku do kalendare!! Gratulace k zavodu -- ale to stejne jeste verim probereme u piva/behu..
    MSF! At to porad tak hezky beha a pise! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, závod jednoznačně doporučuji opravdu stojí za to, byla to neskonalá krása jen pozor, znáš to, je to takový rychlý sedmihodinový sprint, ani se nenaděješ a jsi v cíli. :)
      Na nějaký společný běh čí pivo se moc těším.
      Ať se daří!
      Mm

      Vymazat
  3. Hezky zubatý je ten graf nahoře :-) Gratuluju ke skvělému výsledku, běháš tyhle terény opravdu velmi dobře a jdeš pořád nahoru! Tu akci na závěr roku si ale představuji ve větším klidu, nebudu Ti stačit ... tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, terén neběhám dobře, jsou mnohem lepší borci, ale terén běhám rád a čím dál tím víc.
      Na akci s tebou se moc těším, když se oba bojíme, že tomu druhému nebudeme stačit, to budeme dobře vyvážení a musí to dopadnout leda dobře :)
      ať se daří!
      Mm

      Vymazat
  4. Aneb spravena nálada po Sutru. Souhlas s Jakubem,všechny tvé zápisky by se daly použít jako pozitivní naborovka k závodům :) Nádhera, jak tvůj výkon tak i jeho zachycení. Premyslim, zda jsi už běžel něco, co bys tak perfektne a optimisticky nepopsal?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, donutila jsi mne se zamyslet :) počkej ... ne, nepamatuji si žádný takový závod :) Vlastně to ani nejde, protože když někdo dělá něco pro druhé, tak to přece člověk musí ocenit :) kolik takových lidí je? Já myslím, že pořád hodně. A proto je ten svět tak krásný, pořád okolo sebe můžeš vidět dobré a šikovné lidi.
      Ať se daří!
      Mm

      Vymazat
  5. Ten Tvůj nakažlivý optimismus, aspoň něco negativního bys tam nenašel? Krásně jste reprezentovali a ještě krásněji popsáno. EPO je akce pro retro fajnšmekry :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, s tím optimizmem, to jsem se nakazil od tebe :) ať dělám co dělám, tak tam opravdu vidím jen pozitiva :) Nakonec i drobné nepohodlí k tomu patří, neměl jsem třeba vak na vodu a tak jsem se řídil vaším/naším heslem "co nemáš, nepotřebuješ" a pil jsem z malé pet láhve. To že kvůli každému napití jsem musel sundavat batoh ve výsledku vidím jako pozitivum, alespoň se na trati občas protáhnul :)
      Ať se daří!
      Mm

      Vymazat